Fredag den13e

Miranda | 2013-12-13 | 19:24:55 Kommentera här! » 1 st

Igår var det ju dags igen...
Halv elva lämnade vi henne uppe på kirurgavdelningen. Det är alltid jobbigt att lämna henne, men denna gången lite extra jobbigt, de andra gångerna har hon sovit i sin säng så det har ändå varit lite "lättare". Denna gången var hon vaken, och ledsen, antagligen för att hon var hungrig, hade ju inte ätit något på 4-5 timmar då.
(eftersom maten rinner rakt igen så äter hon vääldigt ofta i vaket tillstånd).

Kramar och pussar och maasssa tårar när vi skulle lämna henne. De mutade iallafall henne med socker när de tog henne med sig så hon blev lugn, underlättade ju liiiiiite men var ändå riktigt usch-jobbigt att lämna henne... Veta att de snart skulle skära i hennes fina lilla bebiskropp, känns helt sjukt när man tänker på det "/

Som sagt, vi lämnade henne vid halv elva och vid fyra ringde de att det var klart och att hon låg på intensivvårdsavdelningen (iva) så att vi kunde komma och träffa henne.
Allt hade gått bra, kirurgen var nöjd, de hade varit extraextra nogranna och tagit tid på sig. Tyvärr så hade de fått tagit bort lite mer tarm men bara 7cm (totalt tagit 27cm nu) och det ska inte påverka henne framöver.

Inte ens ett dygn efter operationen så blev hon redan av med respiratorn för hon klarade sig så bra utan, vi skröt lite att hon varit duktig från dagen hon föddes med att klara sig utan andningshjälp :) 

Som smärtlindring har hon EDA
(=epiduralbedövning eller ryggbedövning. Tunn plastslang, ser typ ut som en ståltråd tycker jag, som sätts i ryggen av narkosläkare. Motsats till där såret är på framsidan på magen sitter edan på ryggen, om ni hängde med?) Den kommer sitta kvar till senast söndag, får ej sitta kvar längre än så.
EDA har räckt fram tills nu på eftermiddagen då märktes det att den inte hjälper helt :( 
De "undviker" morfin bara för att det gör tarmarna slöa men hon fick lite grann förut, räckte dock bara en timme sen gav de alvedon, så vi får hoppas det hjälper henne lite så hon kan komma till ro så hon får sova och vila lite <3

Vi kommer vara i Göteborg i 10dagar-3veckor så vi får se hur det blir med julafton, vi har ställt in oss på att vara här så får det bli julklapp att komma hem om vi nu skulle få det.


Nu är steg 1 avklarat; Operationen.
Steg 2 blir rehabilitering och matning,
Steg 3 checka ut från sjukhus och flytta hem! <3




Kommentarer
Skrivet av: Fröken M

Åhh.. jag håller tummar och tår för att ni får komma hem till jul !
Tänker på er ! <3
Kram

2013-12-13 @ 22:01:32
Länk: http://frokenmela.se

Namn:
Kom ihåg

E-mejl: (endast för mig)


WWW:


Kommentar:




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!